Vlada Srbije formirala Savet za mala i srednja preduzeća

Bez autora
May 14 2015

Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela Odluku o obrazovanju Saveta za mala i srednja preduzeća, preduzetništvo i konkurentnost, na čijem čelu je ministar privrede Željko Sertić, saopšteno je iz Vlade. Savet će koordinirati aktivnosti ministarstava i drugih organizacija na unapređenju preduzetništva i razvoju malih i srednjih preduzeća.Formiranje Saveta predviđeno je Strategijom za podršku razvoja malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti za period od 2015. do 2020, sa Akcionim planom, čiji su osnovni ciljevi povećanje broja privrednih subjekata, zaposlenosti i unapređenje poslovnih rezultata malih i srednjih preduzeća.

Vlada Srbije formirala Savet za mala i srednja preduzećaVlada Srbije je na današnjoj sednici donela Odluku o obrazovanju Saveta za mala i srednja preduzeća, preduzetništvo i konkurentnost, na čijem čelu je ministar privrede Željko Sertić, saopšteno je iz Vlade.

Savet će koordinirati aktivnosti ministarstava i drugih organizacija na unapređenju preduzetništva i razvoju malih i srednjih preduzeća.

Formiranje Saveta predviđeno je Strategijom za podršku razvoja malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti za period od 2015. do 2020, sa Akcionim planom, čiji su osnovni ciljevi povećanje broja privrednih subjekata, zaposlenosti i unapređenje poslovnih rezultata malih i srednjih preduzeća.

Mere koje će nadležni državni organi i institucije preduzeti u narednom periodu kako bi se značajno unapredilo stanje u ključnim oblastima za razvoj preduzetništva grupisane su u okviru šest stubova Strategije: unapređenje poslovnog okruženja; unapređenje pristupa izvorima finansiranja; kontinuirani razvoj ljudskih resursa; jačanje održivosti i konkurentosti malih i srednjih preduzeća i preduzetništva; unapređenje pristupa novim tržištima i razvoj i promocija preduzetničkog duha, kao i podsticanje preduzetništva žena, mladih i socijalnog preduzetništva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik